DNVs Pensjonistforening

Dagstur til Kongsvinger og omlamd

Dagstur til Kongsvingerregionen med historisk middag

Tirsdag 31. mai 2022

Kongsvingerregionen – Norges grønne hjerte

Programmet byr på en rekke høydepunkter:

  • Omvisning på museet til Maarud Gaard
  • Besøk på Skarnes: Galleri Lyshuset
  • Lunsj hjemme hos Heidi Tveter, på gården
  • Kongsvinger og omvisning på Kvinnemuseet og Øvrebyen rundt
  • Historisk 3 retters middag på festningen med underholdning; 2 glass vin/øl/mineralvann

Prisen vil være:

Beløpet innbetales sammen med påmeldingen til konto nr. 7133.63.00716
Påmeldingsfrist: 19. april 2022.

Turen er nå fulltegnet.

Ved overbooking gjelder betalingstidspunkt som fortrinnsrekkefølge.

Ved eventuell avbestilling gis full refusjon for avbestillinger som må gjøres senest 10. mai 2022. For seinere avbestilling gis det ingen refusjon.

Det gjøres dog oppmerksom på at ved avbestillinger grunnet sykdom, vil egne forsikringer kunne refundere alle kostnader uansett avbestillingstidspunkt.

Om turen

Helt sør i Innlandet, bortenfor Oslo og nedenfor Gardermoen, ligger Kongsvinger – den historiske festningsbyen, omgitt av dype skoger i en region fylt med kultur, historie, aktiviteter og opplevelser for store og små.

LOKALGUIDE / REISELEDER

Lars og Øivind vil være vertskapet på denne dagsturen. De har utviklet fenomenet «infotainment», der kunnskap, opplevelse, live kultur og humor går hånd i hånd. De er ikke vanlige guider, som man er vant til fra andre turer. De er skuspillere og musikere og formidler budskapet på en svært fargerik måte. Man føler at man er med på en tidsreise – eller på teater og konsert. Samtidig vet de når «nok er nok» - og gjestene trenger en pause – så det blir aldri for mye.

Øivind Roos

Øivind Roos er bosatt i Kongsvinger, hvor han for tiden arbeider som teatersjef i Teater i Glåmdal. Han er utdannet i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han har en variert karriere som musiker, arrangør, komponist, dirigent, forfatter, produsent, instruktør, komiker og skuespiller.

Lars Ovlien – Når du trenger en god historie

Engasjert lokalpolitiker i Kongsvinger, forfatter, journalist og kulturarbeider- entusiastisk og kunnskapsrik – utrolig dyktig til å formidle historie og i tillegg veldig flink til å synge!

PROGRAM

Oslo – Kongsvinger -Oslo

Kvinnemuseet

Kvinnemuseet holder til i Dagny Juels barndomshjem.
Kvinnemuseet har et nasjonalt ansvar for å dokumentere, forske på og formidle kvinners liv og virke. Museet arbeider også med spørsmål knyttet til kjønn og kjønnsrollemønstre. Museets visjon er å inspirere til en bedre samfunnsutvikling for kvinner og menn.

Historisk middag på festningen: Vertskap er Jensine & Fredrik Werenskiold og Thomasine og Jonas Lie. I tillegg til et historisk godt måltid blir det anekdoter, taler, allsang og underholdning slik det var for 150 år siden.
Menyen er utarbeidet i samarbeid med eksperter hos Norsk Folkemuseum, og inneholder typiske retter som ville blitt servert på en fest hos borgerskapet sent på 1800-tallet. Det inkluderer en forrett, en hovedrett og en dessert.

Den historiske middagen er ingen forestilling, men en opplevelse for gjestene. Du blir tatt med 150 år tilbake i tid. Kommandant Werenskiold vil i sin tale ta et blikk på året som har gått. Under middagen er det selvfølgelig skålsanger og morsomme innslag, og ekteparet Lie sørger for kulturelle innslag med toner av både opera og Bellmann.

Gjennom måltidet lærer du mer om livet i gamle Kongsvinger og hvordan familier som Werenskiold og Lie var med på å forme d et nye Norge som vokste frem etter 1814 – en prosess som førte til frigjøringen i 1905. Familievenner som Bjørnstjerne Bjørnson, Aasmund Olavsson Vinje og Ole Bull er en naturlig del av samtalen, det samme er Thomasine sin fabelaktige søster Erika Lie.

Turen inkluderer:

Eventuelt behov for smitteverntiltak på turen vil bli ivaretatt og følge myndighetenes gjeldende retningslinjer.

Trenger du ytterligere informasjon, kontakt Anne Mari Brathaug, tlf.: 995 91 057,
e-post: anne.mari.brathaug@gmail.com