DNVs Pensjonistforening

Sikker og trygg på nett - Seniornett 2023-09-19

Sikker og trygg på nett

Morten Bolstad - Seniornett


Morten Bolstad på podiet

Foto: Marianne Løvland

95 medlemmer og ledsagere husket fortsatt veien til Veritassenteret tirsdag 19. september og møtte opp på høstens første medlemsmøte. Dagens tema var "Sikker og trygg på nett", et innholdsrikt og nyttig foredrag av Morten Bolstad fra Seniornett. Han innledet med å fortelle om Seniornetts landsomfattende virksomhet for å "få seniorene på nett" og hjelpe oss å beherske digitale verktøy. Fortsatte så med en rekke gode råd for sikrere og tryggere bruk av nett og "digitale dingser". Noen av de beste gullkornene var anbefalingene om passord:

Deretter tok Bolstad oss opp i høyden ved å fortelle om "skyen" og hvordan skytjenester kan brukes for sikker lagring av digitale bilder og dokumenter. I sammenhengen kan nevnes at herværende Pensjonistforening siden i fjor bruker en skytjeeste til dokumentarkiv og samhandling.

Presentasjonen ble godt motttatt med stor interesse. Etter møtet ble det en liten kø for å melde seg inn i Seniornett. Før vi gikk til en velfortjent og næringsrik lunsj kunne fotografen ta et bilde av en fornøyd foredragsholder foran et kjent og kjært interiørelement utenfor Store Møtesal.
Mer information om Seniornett finnes på deres internettsider her >>

Morten Bolstads presentasjon kan lastes ned her >>

Som en kuriositet(?) har vi ved hjelp av "kunstig intelligens" (KI) generert en oppsummering av presentasjonen, som ble foret inn i en forhåndsversjon av verktøyet "Copilot" fra Microsoft. Teknologien er i slekt med det omtalte ChatGPT. Bolstads presentasjon blir oppsummert slik (på engelsk, med det norske originalet som "input"):