DNVs Pensjonistforening

Program Høst 2023

HØSTENS PROGRAM 2023


Her er programmet for høsten 2023, og vi har satt sammen et program som vi håper og tror at medlemmene finner interessant og vil delta på. Vi ønsker dere alle vel møtt!

Nærmere beskjed og påminnelser om de respektive arrangementene vil bli sendt ut pr. e-post til alle som er oppført med e-post-adresse. De som mottar dette programmet pr. brev, har ikke registrert e-postadresse hos oss og oppfordres til å sende inn denne, da det letter arbeidet og sparer oss for utgifter.

Turer

Tur til Baskerland, Spania - søndag 10. til torsdag 14. / lørdag 16. september

Tur for dem som er påmeldt. Turen er fulltegnet, men du kan lese mer om den her: Tur til Baskerland >>

MØTER PÅ VERITASSENTERET HØSTEN 2023

Vi har to meget gode foredrag, en konsert og en fest på programmet

Ledsagere er selvsagt også hjertelig velkomne. Etter seansene er det lunsj i kantinen. Alt er gratis og påmelding er ikke nødvendig hvis ikke annet er oppgitt. Det er bare å møte opp.

Medlemsmøtene er i Store Møtesal hvis ikke annet er oppgitt


Seniornett: sikker og trygg på nett
Tirsdag 19. september kl. 12

Morten Bolstad er organisasjonskonsulent i Seniornett og arbeider med opplæring av Seniornetts veiledere i IT-bruk. Han vil informere om Seniornetts arbeid med å "få seniorer på nett" og temaer innenfor sikker IT-bruk.

Seniornett Norge har over 200 lokalforeninger over hele landet, bl.a. i Oslo, Asker og Bærum. De holder opplæring og veiledning i data.
Les mer om Seniornett her >>


Konsert med Per Vollestad – «De sang for livet»
Tirsdag 17. oktober kl. 12

Per Vollestad

Per Vollestad synger illegale og forbudte sanger fra hovedstadens revyscener, fra Milorg, tyskernes fangeleirer og privathjem. Fra nidviser om Quisling og NS, til trøsteviser og Norges mest kjente illegale sang: «Norge i rødt, hvitt og blått». Konsertforestillingen bygger på Per Vollestads nye bok som kom ut høsten 2022: "DE SANG FOR LIVET – om norsk motstandskamp og forbudte sanger under annen verdenskrig".

Per Vollestad har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Statens operahøgskole. Han er sanger, forfatter og musikkforsker med operagjestespill i bl.a. Milano, Wien, Brussel, Amsterdam, Antwerpen og Tokyo. Han har vært solist med alle de norske symfoniorkestrene samt orkestre i Europa, Japan og USA, og hatt solokonserter i byer som Paris, Amsterdam, London, Berlin, Los Angeles, Moskva og Dubai. Han har mottatt en rekke priser og stipender, blant annet fra Fritt Ord, Fegerstens legat, Gammlengprisen, Griegprisen og Statens Arbeidsstipend.


Høstfest
Tirsdag 14. november

Vi satser på en gjentakelse av fjorårets vellykkede høstfest, hvor hele 144 deltakere hygget seg med god mat i godt selskap av tidligere kolleger og ledsagere. Mer informasjon inkl. påmeldingsskjema følger når vi nærmer oss festen.


Julemøte med julelunsj
Tirsdag 12. desember kl 12.

Halvor Tjønn: Makten i Russland - hvordan imperiet er blitt styrt. Fra Ivan den grusomme til krigen mot Ukraina.

Halvor Tjønn

Halvor Tjønn har gjennom tre perioder, fra Gorbatsjov til Putin, vært Aftenpostens korrespondent i Moskva, og han har skrevet en rekke bøker om russisk og ukrainsk historie. Han er fra Skien og er utdannet historiker fra Universitetet i Oslo. De siste år har han arbeidet som uavhengig journalist, forfatter og foredragsholder.